Eskiden
kışın odun sobaları üzerinde közlenen kestaneler birçok kişi için unutulmaz
anılar arasında yer alır. Günümüzde birçoğumuz bu güzellikten mahrum kalmışsak
da alternatif pişirme yöntemleriyle damaklar tatlanmaya devam etmektedir. Kışın neredeyse her cadde veya sokak başında satılan kestaneler, besleyici özelliğiyle ve insan
vücuduna faydalı olmasıyla bilinir.
Kestane
pişirmek için birden fazla yöntem vardır. Bütün yöntemlerde ortak olan şey, püf
nokta kestaneye mutlaka çizik atmadır. Kestanenin üstüne atılan çizik ne kadar
derin olursa kestane o kadar güzel pişecektir. Bu çizik için mutlaka kestane
çizme aleti alınmalıdır.
Soğuk gün dostu kestaneler, en güzel ve lezzetli olacak şekilde nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte en güzel, en lezzetli pratik kestane pişirme yöntemleri:
Közde Kestane Nasıl Pişirilir?
Kestane pişirmede en lezzetli olduğu yöntemlerin başında gelir. Güzelce yıkanan kestanelerin üst tarafına derin çizikler atılır. Çizik atılan kestaneler, suda yaklaşık bir saat bekletilir. Daha sonra kestaneler ateşin üstüne bırakılarak pişirilir. Ateşin kor olması kestanelerin hem çabuk pişirmelerini hem de lezzetli olmalarını sağlar. Kestaneler, sıcak sıcak ateşten alınarak servis edilir ve afiyetle yenilir.
Fırında Kestane Nasıl Pişirilir?
Yaygın olarak kullanılan kestane pişirme yöntemidir. Kestaneler güzel bir şekilde yıkandıktan ve yaklaşık 1 saat suda bekletildikten sonra üzerine çizik atılıp fırın tepsisine düzgün bir şekilde dizilir. Ortalama 180 derece sıcaklıktaki fırına kestane tepsisi bırakılarak kestaneler yaklaşık 20 dakika pişirilir. Kestane tepsisi çıkarılarak lezzetli kestaneler afiyetle yenilir.
Tavada Kestane Nasıl Pişirilir?
Önce döküm tava ocağa konulup tava güzelce ısıtılır. Güzelce ve bol suda yıkanan kestaneler kurutulur. Kestanelerin üst tarafına çizik atılır. Daha sonra çizik atılan bu kestaneler düzgünce tavaya yerleştirilir ve pişirmeye başlanılır. Pişirme esnasında kestanelerin üzerine su serpiştirilir. Yaklaşık 20 dakika sonra kestaneler pişmiş olur. Kestaneler soğutulmadan sıcak sıcak afiyetle yenilir.
Fırın Poşetinde Kestane Nasıl Pişirilir?
Diğer pişirme yöntemlerinde olduğu gibi fırın poşetinde kestane pişirmenin püf noktası yine kestanelerin üst tarafına çizik atmadır. Çizik atılan kestaneler, 1 saat kadar bir süre suda bekletilir. Daha sonra fırın torbasına dizilir. İsteyenler için tuz da eklenebilir. Fırın torbası aralıklı birkaç yerde delindikten sonra 200 derecelik fırın sıcaklığında kestaneler 30 dakika pişirilir. Kestaneler, sıcak olarak tepsiden alınır ve afiyetle yenilir.
Tencerede Kestane Nasıl Pişirilir?
Oldukça basit bir yöntemdir. Hem teflon tencere hem de düdüklü tencere kullanılabilir. Üst tarafına çizikler atıldıktan sonra 1 saat suda bekletilen kestaneler tencereye koyulur. Düdüklüye buhar sesi girdikten sonra yaklaşık 10 dakika boyunca kısık ateşte pişirilir. Daha sonra düdüklünün havası alınır. Kestaneler düdüklüden çıkarılır ve sıcak bir şekilde servis edilip afiyetle yenilir.
Mikrodalga Fırında Kestane Nasıl Pişirilir?
Mikrodalga fırında kestane pişirmek oldukça basittir. Bütün pişirme yöntemlerinde olduğu gibi yine kestanelerin üst tarafına çizik atılır. Kestaneler, suda yaklaşık 1 saat bekletilir. Kestaneler, mikrodalga fırının tabağına yerleştirilir. 6-8 dakika arası bir süre pişirilir. Daha sonra kestaneler sıcak bir şekilde fırından alınır ve afiyetle servis edilir.
Tost Makinesinde Kestane Nasıl Pişirilir?
Kestaneleri oldukça pratik ve güzelce pişirmenin yöntemleri arasında yer alır. Hemen hemen en lezzetli pişirme yöntemlerinden olan bu yöntemle oldukça lezzetli kestanelere sahip olacaksınız. Güzelce yıkanan kestaneler üst tarafından çizilir. Yaklaşık 1 saat ılık suda bekletildikten sonra kurutulur. Yumuşayan kestaneler tost makinesinin ızgarasına dizilir. Pişirme esnasında kestaneler ters yüz edilerek çevrilir. Kabuklarının rengine bakarak kızaran kestaneler, bir süre sonra sıcak bir şekilde servis edilerek afiyetle yenilir.
Sobada Kestane Nasıl Pişirilir?
En güzel ve en yaygın kestane pişirme yöntemidir. Sobalı evler için büyük bir fırsattır. Kış, soba, kestane neredeyse birlikte anılır olmuştur. Kestaneler öncelikle tüm pişirme yöntemlerinde olduğu gibi üzerine özellikle etli yerine derin çizikler atılır. Kestaneler yaklaşık olarak 1 saat ılık suda bekletilir. Yumuşayan bu kestaneler düzenli aralıklarla sobanın üzerine dizilir. Belirli bir süre sonra pişen bu tadına doyulmaz kestaneler sıcak sıcak afiyetle servis edilir.
Ayrıca bakınız
Kestane Pişirme Yöntemleri Nelerdir? Tarifler
Ev Usulü Pizza Nasıl Yapılır? Tarifi
Lahmacun İçi Tarifi Nasıl Yapılır?
Kapuska Yemeği Nasıl Yapılır? Tarifi
Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır? Tarifi
Ev Yapımı Limonata Nasıl Yapılır? Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder